Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

13. juni 2023

Kongelig Sommerballet 2023 kommer til Fredensborg Slotshave

Kongelig Sommerballet 2023 kommer til Fredensborg Slotshave

Sommeren nærmer sig, og traditionen tro rejser Det Kongelige Teater rundt i Danmark med nogle af landets bedste kunstnere for at byde på gratis scenekunst i det fri.
Sommeren nærmer sig, og traditionen tro rejser Det Kongelige Teater rundt i Danmark med nogle af landets bedste kunstnere for at byde på gratis scenekunst i det fri.

Efter sidste års Opera i det fri er det nu tid til at opleve ballet i al sin glans, når Den Kongelige Ballet besøger Fredensborg Slotshave ved Esrum Sø. Kongelig Sommerballet er en årlig tradition, hvor Det Kongelige Teater rejser ud i landet med nogle af Danmarks bedste kunstnere og byder på gratis scenekunst i det fri. Siden 2006 har Kongelig Sommerballet trukket tusindvis af publikummer ud i sommervejret for at opleve ballet under åben himmel på nogle af landets smukkeste locations. Heriblandt Fredensborg Slotshave, hvor balletten vil indtage scenen ved søbredden af Esrum Sø den 13. juni.

Det bedste startskud på sommeren

Det Kongelige Teater skriver, at "det bedste startskud på sommeren, er at sidde i den danske sommersol med familie og venner, mens dansere fra Den Kongelige Ballet optræder live". Og det er netop, hvad publikum kan opleve til Kongelig Sommerballet - en magisk aften i kongelige omgivelser med både garvede balletomaner og nye balletelskere samlet til en gratis forestilling i det fri.

Publikum kan se frem til at opleve uddrag fra nogle af de allerstørste og mest elskede balletter. Og mens danserne opvarmer til forestillingen på scenen, kan man nyde madkurven og den smukke omgivelse ved Esrum Sø.

Læs med her så det bliver en god oplevelse

Det Kongelige Teater opfordrer publikum til at gå fra de øvrige parkeringspladser eller benytte offentlig transport eller cykel, da der forventes mellem 2.500 og 3.000 publikummer, og der vil være rift om parkeringspladserne i nærheden af Slotshaven. Der vil være opsat toiletter og handicaptoilet, og der vil være samaritter fra Røde Kors til stede. Der vil dog ikke være salg af mad eller drikkevarer, så publikum opfordres til at medbringe egne forplejninger.

Så tag familien og tæppet eller stolene under armen og oplev en magisk aften i kongelige omgivelser, når Kongelig Sommerballet besøger Fredensborg Slotshave den 13. juni.

Vigtige informationer:


 • Kongelig Sommerballet er gratis og finder sted i Fredensborg Slotshave ved mindestenen tirsdag d. 13. juni kl. 19-20.30.


 • Der vil ikke være opsatte stole, så publikum skal selv medbringe enten tæppe eller stole.


 • Der udleveres gratis trykt program ved ankomst.


 • Balletdansernes opvarmning på scenen starter 1 ½ time før forestillingen.


 • Forestillingen aflyses først i sidste øjeblik i tilfælde af dårligt vejr.


 • Der vil være samaritter fra Røde Kors til stede.


 • Der er opsat toiletter og handicaptoilet.


 • Der vil ikke være salg af mad eller drikkevarer.


 • Da der forventes mellem 2.500 og 3.000 publikummer, er det vigtigt at være opmærksom på parkering og transport.


 • Der er kun få handicappladser ved indgangen i Sørup, og der er ikke mulighed for afsætning ved indgangen til Slotshaven ved Sørup Is- og Kaffestue. Publikum opfordres derfor til at gå fra de øvrige parkeringspladser eller benytte offentlig transport eller cykel.


 • Et kort over parkeringsmulighederne kan ses i dette dokument: Parkering i Fredensborg ved Kongelig Sommerballet 2023.


Kontakt: kundeservice@kglteater.dk / 33 69 69 69.
Læs mere