Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

I dag

Sommerkoncert - Monteverdi & Mozart

Sommerkoncert - Monteverdi & Mozart

Ved den fjerde Sommerkoncert i Fredensborg Slotskirke fortsætter tema med en sangsolist og en organist. Denne gang mere end før med et internationalt islæt.
Ukendt
Ved den fjerde Sommerkoncert i Fredensborg Slotskirke fortsætter tema med en sangsolist og en organist. Denne gang mere end før med et internationalt islæt.

Begge musikere er oprindeligt fra Ungarn, men har skabt sig en international karriere andre steder. Bernadett Hegyi bor i dag med sin familie på Island, men hendes karriere bringer hende vidt omkring i verden. Den unge sopran begyndte sin musikuddannelse i Budapest og på University of Pécs Faculty og Music. Fra 2009 fortsatte hun sine studier i Holland på Royal Conservatory in The Hague hos sangerinden Sasja Hunnego samt mange andre prominente musikere. Hun er medlem af utallige kor og ensembler og har sunget alt fra barokmusik til ny musik som solist. For tiden fokuserer hun hovedsageligt på repertoire for koloratur sopran. Ilona Lobmayer er ligeledes født i Ungarn, men nu bosiddende og arbejdende i Danmark. Hun har diplomeksamen i kirkemusik, kordirektion og musikpædagogik ved Franz Liszt Musikakademiet i Budapest. I årene efter eksamen har hun spillet koncerter og dirigeret i Ungarn, Tyskland, Østrig, Danmark og Storbritannien sideløbende med sin ansættelse som musiklærer ved Patrona Hungariae Gymnasium i Budapest og som organist ved Sct. Therese Kirke i Budapest. I 2011 søgte Ilona til Danmark, først som organist og korleder ved kirkerne i Gørding og Rønne, siden 2020 ved Christianskirken i Sønderborg. Her er hun i dag organist, leder af kirkens Ungdomskor og Koncertkor og har herfra omfattende koncertvirksomhed særligt som orgelsolist. De to musikere har, udover en familiær relation som kusiner, arbejdet tæt sammen i mange år og givet utallige koncerter sammen. Ved koncerten høres musik af bl.a. Monteverdi, Händel og Mozart. Koncertrækken er arrangeret af Fredensborgkirkerne og er derudover velvilligt støttet af Augustinus Fonden, Demant Fonden og Fredensborg Kommunes Kulturpulje. Der er gratis adgang og dørene åbnes 30 minutter før koncerten.
Læs mere