Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

2. september 2024

Rembrandt Reunited - Måske har Nivaagaards Rembrandt en makker

Rembrandt Reunited - Måske har Nivaagaards Rembrandt en makker

To portrætter, malet af Rembrandt på samme tid og oprindeligt en del af samme privatsamling, er nu midtpunkt for forskernes interesse.
To portrætter, malet af Rembrandt på samme tid og oprindeligt en del af samme privatsamling, er nu midtpunkt for forskernes interesse.

Se portrætterne og find ud af, om der er en sammenhæng, når de for første gang i 223 år forenes i udstillingen 'Rembrandt Reunited' på Nivaagaards Malerisamling. Se de to Rembrandter, der måske hører sammen

Portrætterne er malet på samme tid og har tilhørt samme privatsamling. Og lige nu er et forskerhold i fuld gang med at undersøge, om de hører sammen.

Nivaagaards malerisamling har helt eksklusivt fået lov at låne Rembrandts Portræt af en 40-årig mand af Metropolitan Museum of Art i New York. Du kan se det i udstillingen sammen med Nivaagaards eget Rembrandt-maleri Portræt af en 39-årig kvinde.

Det er første gang i 223 år, at de to værker kan opleves sammen.

Besøg Nivaagaards Malerisamling - Guldalder, rododendronpark og samtidskunst

Malede Rembrandt en mand og en kvinde?

Ét af Nivaagaards Malerisamling mest værdifulde værker må uden tvivl være Portræt af en 39-årig kvinde, som Rembrandt malede i 1632. Maleriet forestiller en kvinde i præstekrave og sort kjole, der kigger ud på beskueren foran en sort baggrund. I hånden holder hun en lille bibel, og om munden tegner sig et forsigtigt smil.

I kunstkenderkredse har der i mange år været spekulationer om, om Nivaagaards maleri er malet enkeltstående, eller om det i virkeligheden hører sammen med et andet Rembrandt maleri, nemlig Portræt af en 40-årig mand. Her kigger en mand ud på beskueren iført præstekrave foran en sort baggrund.

Forskergruppen kommer med svaret

Rembrandt-udstillingen på Nivaagaards Malerisamling begynder med et forskningsseminar, hvor eksperter i Rembrandt vil sammenligne de to værker og komme med deres bud på, om de hører sammen.

Når du besøger udstillingen, vil du få svaret.

3 i 30 dage

Køb 3 i 30 dage billetten og få adgang til Karen Blixen Museum Rungstedlund, Kunsthallen Gl. Holtegaard og Nivaagaards Malerisamling i 30 dage (gælder ét besøg hvert sted). Kortet kan købes alle tre steder.

Kontakt: info@nivaagaard.dk / +4549141017.